Dates

vrijdag 5 september 2014
Jacklust + The Stealers - Vibes, Rotterdam

Eerste show van het nieuwe seizoen!

Street en Sleazepunkavond met:

Jacklust

Sleaze Punk from Rotterdam. Fast lyrics, loud guitars and a 'fuck things up' attitude to guarantee a party in any venue.

The Stealers

Do you remember win Rock & Roll was about back Alleys, Drugs, hard life's, toxic women, being tough because you had to not to pose? Do you remember when Rock & Roll was Johnny Thunders, Slaughter & The Dogs, Rose Tattoo, AC/DC, Angel, and Slade?

Aanvang 21:00 uur sharp!

Entree €4

evenement op Facebook

 

zaterdag 13 september 2014
Stöma - Lichtschip V11

Stoma

Freaky eglectic funk. Ooit onstaan uit de as van DooDoo’s Coffee en een opvangzak voor alle funky shit die bassist Bruno Ferro Xavier da Silva en drummer Wouter van Wijk nog in zich droegen. Na een projectje werd turntablist Enniless permanent aan de line up toegevoegd. Stoma was ooit een van de vaandeldragers van Tocado-records en bracht 3 CD’s uit, tourde door Europa en laat overal dansende meisjes achter.  Nog altijd een van de beste bands van Rotterdam. Bas, drums en scratcher. De muziekliefhebber heeft niets meer nodig!

Aanvang 22:00   Entree €5

vrijdag 19 september 2014
Minutes to Relieve + Speakerpunch - Vibes, Rotterdam

Minutes to Relieve

Vanuit de verschillende achtergronden van de leden, is een geheel nieuwe sound ontstaan. Een spannende sound die, als het toch getypeerd moet worden, zich het best laat omschrijven als knallende rock.

Speakerpunch

Speakerpunch produces a high-octane blend of raw energy and blasts grooving guitar riffs, pumping drumbeats and bold lyrics through the pulsing speakers. Rising from sleazy rock and roll with a twist of punk rock, stoner and old-fashioned hard rock, Speakerpunch’s sound will hit you like a punch in the face and has been compared to the likes of The Mitsfits, Danko Jones and Peter Pan Speedrock.

Aanvang 21:00 uur sharp!

Entree €4

zaterdag 4 oktober 2014
Stand Up '69 release party + Nisse Bodil - Lichtschip V11

Release party van de EP van Stand up '69

Stand up '69   noisy indie space rock

STANDUP ’69 RELEAST SELF-TITLED EP IN V11 ROTTERDAM | De Rotterdamse ‘Noisy Indie Space Rockers’ van Standup ’69 releasen 4 oktober hun eerste EP in V11. De band nam de zeven tracks op na ruim een jaar spelen en expimenteren op Do-It-Yourself wijze. Verwacht van de self-titled EP een spacende trip met gitaargeweld, pompende synths en sexy vocals. Marcel Fakkers masterde de nummers in de Wisseloordstudio’s in Hilversum. Het optreden tijdens de release-avond is het startsein voor een nieuwe serie optredens van Standup ’69. Met support van een debuteerde Nisse Bodil (een mix van punk en indie rock) belooft het een dampende show te worden. Het optreden in V11 begint om 22.00 uur, toegang is speciaal voor deze avond gratis.

Nisse Bodil

Songwriter and guitar player living in The Netherlands. She writes songs on her Gibson Melody Maker - mostly about floating bodies, liberty, violent love, gutters and meat eating coral. If that floats your boat: check out her demo.Thought provoking lyrics riding on a wave of aggressive punk-esk melodies.
Biografie
‘I've got a red stain, on my clean slate’ (Violent Love - Nisse Bodil)
 
zaterdag 11 oktober 2014
JUNK YARD Garage fest met Jack Oblivian, John Schooley, The Anomalys, The Sheiks, Urban Junior, Beyond Lickin and Beach Comamore - Grounds, Rotterdam

Behalve onderstaande bands mag je kick ass DJ’s als Gary X , Jony Trash, Signor Alberto, Jasper en Paloma verwachten en hebben we een vinylplaten markt in de gang van Grounds staan. Optredens zijn verdeelt over de grote zaal en het Grounds Café.

Jack Oblivian

Als je Jack Oblivian gaat zien mag je een flinke dosis laag-bij-de-grondse sleaze verwachten en daar ga je tijdens Junkyard dan ook in ruime mate van voorzien worden. Jack schakelt moeiteloos van songs met titels als ‘Girl on the Beach’ naar ‘Girl wiith the bruises.’ Mr Oblivian beent Amerikaanse Rootsrock tot op het merg uit wat resulteert in uitgeklede songs die bij elkaar gehouden worden door een penetrerende beat.

De uit Memphis afkomstige Jack Oblivian was oprichter van de meer dan legendarische garagetrash band The Oblivians. The Oblivians werden in 1993 opgericht als zijproject van The Compulsive Gamblers; de band die Jack Oblivian samen met Greg Cartwright oprichtte. Daarnaast verbond Jack zijn naam aan dozijnen projecten met gelijkgestemden als André Williams, The Tennessee Tearjerkers, The Cool Jerks, ’68 Comeback, King Louie & his Loose Diamonds etc etc.

Jack Oblivian verbindt proto punk, blues, country en junkyard rock met elkaar tot een spookachtige, in je hoofd na echoënde, swamp boogie

 

The Sheiks

The Sheiks is een jong trio uit Memphis, opgericht in 2001, die op hun debuut LP Witches and Mystics overduidelijk refereert aan de Out of our Heads periode van The Rolling Stones. Zanger Frank Mc Lellan klinkt dan ook heel erg als Mick Jagger, met als verschil dat hij zijn zang graag verzuipt in indrukwekkende gitaarsolo’s vol reverb en distortion. Het is hard werken voor The Sheiks want ze spelen op deze tour naast een eigen set ook als begeleidingsband van Jack Oblivian.
Links:
Facebook
Bandcamp

John Schooley

Het is niet gemakkelijk om in je eentje een band te vormen. En dan bedoelen we niet gewoon een man met zijn (akoestische) gitaar, maar een echte band. Met drums, zang, gitaar en de hele rataplan. Je ziet ze ook steeds minder, zo’n man alleen die bepakt en bezakt met instrumenten rondtrekt. Da’s best jammer, want meestal zijn het zeer vermakelijke acts. John Schooley is er dus nog wel eentje en ook nog een van uitstekende kwaliteit. Vroeger speelde hij in The Revelators, maar nu heeft hij zijn handen en voeten vol met instrumenten om in zijn uppie vuige bluestrash te spelen. Op zijn LP ‘One Man Against The World’ speelt hij naast nummers van zichzelf ook nummers van anderen. Zo doet hij “Somebody In My Home” van Howlin’ Wolf, maar dan voorzien van een Captain Beefheart-arrangement. Bescheiden als hij is, zegt Schooley in het begeleidende schrijven dat hij niet kan zingen als Wolf en Beefheart en dat ook niet geprobeerd heeft.

Urban Junior

Urban Junior begon als menselijke jukebox. Hij kon elk nummer waar om gevraagd werd op commando spelen. Na zijn eerste twee platen vol covers begon hij een complete eigen stijl te ontwikkelen. Een botsing tussen warme fuzzy gitaarklanken en baslijnen uit de synthesizer. Sommige mensen noemden het cyberblues anderen electrobilly. Gitaar! Synth! Drums! Megaphone! Zelf houdt hij het op SWISS-SPANKIN-ELECTRO-TRASH-GARAGE-BOOGIE-DISCO-BLUES-PUNK!

Urban Junior trad op als Guerilla artiest en speelde overall en nergens; op openbare toiletten, in de cel, maar al gauw schopt hij het tot voorprogramma van o.a. Iggy & The Stooges, G. Love and Special Sauce. Daarna tourde Urban Junior ook een paar keer door Europa waaronder een korte tour met John Schooley, Quit your Dayjob, Bondage Fairies, Reverend Beatman, King Automatic or The Masonics.

John Schooley en Urban Junior spelen tijdens Junkyard naast een eigen set ook samen op.

The Anomalys

De primitieve rock ‘n roll van the Anomalys uit Amsterdam wordt door heel Europa zwaar gewaardeerd. The Anomalys brachten een lp uit op het roemruchte Slovenly label en trok daarop het hele continent en de USA over. Het leverde de band de titel ‘wildest live band in Europe’ op. The Anomalys liet publiek van Istanbul tot Las Veags verstelt staan. De psychotische, onvoorspelbare rock ’n roll van dit trio heeft als belangrijkste doel; het wee gevaarlijk maken van Rock ’n Roll; een groot goed  in deze tijd van poppy punkbandjes, bling bling rappers en bebaarde hipsters.

Beyond Lickin’

Beyond Lickin’ komt uit Pernis en daar gaat soms wat mis. Zo start het eerste couplet van “Sorry voor de stank” de enige top 10 notering van Beyond Lickin’ in de radio Rijnmond shitlijst van de afgelopen 20 jaar. Pernis kennen wij allemaal. Zowel niet nuttige dan wel winstgevende multi-nationals hebben de unieke ligging van dit dorp jaren geleden al ontdekt. Op- en overslag van containers, droogdokken, Beneluxtunnel(s), Betuwelijn en natuurlijk de petrochemische industrie waren het gevolg. Meer bekend is Pernis misschien wel vanwege allerlei vervuilende en kankerverwerkendehavenprodukten.

Een bijprodukt uit Pernis is Beyond Lickin’. Ontstaan na jarenlange blootstelling aan kwalijke dampen, uit de verziekte en aangetaste breinen van enkele dorpelingen die, 20 jaar na hun ontluikende puberteit, zo nodig een bandje moesten beginnen.

Retrochemische Surf,  extraordinaire Rock&Roll Lo-tech Hi-fun,ideaal voor de kleine zaal, zeer goedkoop maar altijd recht uit het hart en vol op je bek.

Beach Coma

Loeiende Garageblues uit ons eigen Rotjeknor. De band is opgericht in 2013 door Sigrun Gudmundsdottir (voorheen J.C. Thomaz & the Missing Slippers) en Steffan Hofland (voorheen Manimal) omdat ze ruimte nodig hadden om hun eigen composities te laten horen. In Diego van der Heijden werd een vaste drummer gevonden. De band onderscheidt zich vooral door de kwaliteit van hun liedjes en hun goede looks.

 

Koop Tickets

Entree €15

 

vrijdag 31 oktober 2014
Rotte Zombiewalk - Vibes + V11, Rotterdam

Halloween 2014 start in Club Vibes om 20:30. Je kan je daar laten schminken als je dat zelf nog niet had gedaan. Je betaalt dan wel €20 euro entree ipv €10.

The Famous Monsters (Misfits Tribute) + nog een wel zeer gore surprise act brengen je in de juiste grafstemming.

De zombiewalk start om 23:00 uur op de kop van de Binnenweg bij Stalles/Ro-Town en waggelt via de Witte de Withstraat richting Vessel 11 alwaar het Stagnation DJ team jullie de nacht doorsleurt en wellicht ook nog een bandje toe te moanen valt.

 

Entree (passpartout voor beide tenten) €10  (€20 als je nog gescminkt moet worden.)

P.S. je mag natuurlijk ook anders dan als zombie verkleed komen maar dan moet je verplicht met de elfjes en andere Disney shit optocht mee die een andere route loopt dan de zombiewalk.

 

zaterdag 22 november 2014
Mindsoul + Adeia - Lichtschip V11

Mindsoul is a band from Amersfoort, Leiden & Hilversum. (The Netherlands) With songs that contain Metal, Pop, Rock, Ambient, Ska and Reggae

ADEIA Their mix of classical, metal, avant-garde and melancholic melodies is a combination that sounds like only one band… their own.

Aanvang 22:00 uur

Entree €8

Junkyard Garage fest is aan!!
Festival met Jack Oblivian, John Schooley, Urban Junior, The Sheiks, The Anomalys, Beyond Lickin en Beach Coma. Read more >>
in memoriam: John Allen
Een van de oprichters van onze stichting
  Read more >>
Chrome in Rotterdam
CHROME live op donderdag 19 juni Read more >>
Stagnation zoekt vrijwilligers
Read more >>
Stagnationshows op Lichtschip V11
Ja; die rooie Read more >>
Bang your Radio
Radioshow met Esther van Kleeff; programmeur van Stagnation Read more >>
Meer Stagnation Nights
In Waterfront  Rotterdam en De Vinger Den Haag Read more >>
Interview met Leen Steen bij de Popunie
Over ONGEHOORD; Leen's radioshow op 010FM Read more >>
Check out blogspot by Leen Steen
Read more >>