Dates

zaterdag 4 oktober 2014
Stand Up '69 release party + Nisse Bodil - Lichtschip V11

Release party van de EP van Stand up '69

Stand up '69   noisy indie space rock

STANDUP ’69 RELEAST SELF-TITLED EP IN V11 ROTTERDAM | De Rotterdamse ‘Noisy Indie Space Rockers’ van Standup ’69 releasen 4 oktober hun eerste EP in V11. De band nam de zeven tracks op na ruim een jaar spelen en expimenteren op Do-It-Yourself wijze. Verwacht van de self-titled EP een spacende trip met gitaargeweld, pompende synths en sexy vocals. Marcel Fakkers masterde de nummers in de Wisseloordstudio’s in Hilversum. Het optreden tijdens de release-avond is het startsein voor een nieuwe serie optredens van Standup ’69. Met support van een debuteerde Nisse Bodil (een mix van punk en indie rock) belooft het een dampende show te worden. Het optreden in V11 begint om 22.00 uur, toegang is speciaal voor deze avond gratis.

Nisse Bodil

Songwriter and guitar player living in The Netherlands. She writes songs on her Gibson Melody Maker - mostly about floating bodies, liberty, violent love, gutters and meat eating coral. If that floats your boat: check out her demo.Thought provoking lyrics riding on a wave of aggressive punk-esk melodies.
Biografie
‘I've got a red stain, on my clean slate’ (Violent Love - Nisse Bodil)
 

zaterdag 11 oktober 2014
JUNK YARD Garage fest met Jack Oblivian, John Schooley, The Anomalys, The Sheiks, Urban Junior, Beyond Lickin and Beach Comamore - Grounds, Rotterdam

Behalve onderstaande bands mag je kick ass DJ’s als Gary X , Jony Trash, Signor Alberto, Jasper en Paloma verwachten en hebben we een vinylplaten markt in de gang van Grounds staan. Optredens zijn verdeelt over de grote zaal en het Grounds Café.

                                  

Jack Oblivian

Als je Jack Oblivian gaat zien mag je een flinke dosis laag-bij-de-grondse sleaze verwachten en daar ga je tijdens Junkyard dan ook in ruime mate van voorzien worden. Jack schakelt moeiteloos van songs met titels als ‘Girl on the Beach’ naar ‘Girl wiith the bruises.’ Mr Oblivian beent Amerikaanse Rootsrock tot op het merg uit wat resulteert in uitgeklede songs die bij elkaar gehouden worden door een penetrerende beat.

De uit Memphis afkomstige Jack Oblivian was oprichter van de meer dan legendarische garagetrash band The Oblivians. The Oblivians werden in 1993 opgericht als zijproject van The Compulsive Gamblers; de band die Jack Oblivian samen met Greg Cartwright oprichtte. Daarnaast verbond Jack zijn naam aan dozijnen projecten met gelijkgestemden als André Williams, The Tennessee Tearjerkers, The Cool Jerks, ’68 Comeback, King Louie & his Loose Diamonds etc etc.

Jack Oblivian verbindt proto punk, blues, country en junkyard rock met elkaar tot een spookachtige, in je hoofd na echoënde, swamp boogie

 

The Sheiks

The Sheiks is een jong trio uit Memphis, opgericht in 2001, die op hun debuut LP Witches and Mystics overduidelijk refereert aan de Out of our Heads periode van The Rolling Stones. Zanger Frank Mc Lellan klinkt dan ook heel erg als Mick Jagger, met als verschil dat hij zijn zang graag verzuipt in indrukwekkende gitaarsolo’s vol reverb en distortion. Het is hard werken voor The Sheiks want ze spelen op deze tour naast een eigen set ook als begeleidingsband van Jack Oblivian.
Links:
Facebook
Bandcamp

John Schooley

Het is niet gemakkelijk om in je eentje een band te vormen. En dan bedoelen we niet gewoon een man met zijn (akoestische) gitaar, maar een echte band. Met drums, zang, gitaar en de hele rataplan. Je ziet ze ook steeds minder, zo’n man alleen die bepakt en bezakt met instrumenten rondtrekt. Da’s best jammer, want meestal zijn het zeer vermakelijke acts. John Schooley is er dus nog wel eentje en ook nog een van uitstekende kwaliteit. Vroeger speelde hij in The Revelators, maar nu heeft hij zijn handen en voeten vol met instrumenten om in zijn uppie vuige bluestrash te spelen. Op zijn LP ‘One Man Against The World’ speelt hij naast nummers van zichzelf ook nummers van anderen. Zo doet hij “Somebody In My Home” van Howlin’ Wolf, maar dan voorzien van een Captain Beefheart-arrangement. Bescheiden als hij is, zegt Schooley in het begeleidende schrijven dat hij niet kan zingen als Wolf en Beefheart en dat ook niet geprobeerd heeft.

Urban Junior

Urban Junior begon als menselijke jukebox. Hij kon elk nummer waar om gevraagd werd op commando spelen. Na zijn eerste twee platen vol covers begon hij een complete eigen stijl te ontwikkelen. Een botsing tussen warme fuzzy gitaarklanken en baslijnen uit de synthesizer. Sommige mensen noemden het cyberblues anderen electrobilly. Gitaar! Synth! Drums! Megaphone! Zelf houdt hij het op SWISS-SPANKIN-ELECTRO-TRASH-GARAGE-BOOGIE-DISCO-BLUES-PUNK!

Urban Junior trad op als Guerilla artiest en speelde overall en nergens; op openbare toiletten, in de cel, maar al gauw schopt hij het tot voorprogramma van o.a. Iggy & The Stooges, G. Love and Special Sauce. Daarna tourde Urban Junior ook een paar keer door Europa waaronder een korte tour met John Schooley, Quit your Dayjob, Bondage Fairies, Reverend Beatman, King Automatic or The Masonics.

John Schooley en Urban Junior spelen tijdens Junkyard naast een eigen set ook samen op.

The Anomalys

De primitieve rock ‘n roll van the Anomalys uit Amsterdam wordt door heel Europa zwaar gewaardeerd. The Anomalys brachten een lp uit op het roemruchte Slovenly label en trok daarop het hele continent en de USA over. Het leverde de band de titel ‘wildest live band in Europe’ op. The Anomalys liet publiek van Istanbul tot Las Veags verstelt staan. De psychotische, onvoorspelbare rock ’n roll van dit trio heeft als belangrijkste doel; het wee gevaarlijk maken van Rock ’n Roll; een groot goed  in deze tijd van poppy punkbandjes, bling bling rappers en bebaarde hipsters.

Beyond Lickin’

Beyond Lickin’ komt uit Pernis en daar gaat soms wat mis. Zo start het eerste couplet van “Sorry voor de stank” de enige top 10 notering van Beyond Lickin’ in de radio Rijnmond shitlijst van de afgelopen 20 jaar. Pernis kennen wij allemaal. Zowel niet nuttige dan wel winstgevende multi-nationals hebben de unieke ligging van dit dorp jaren geleden al ontdekt. Op- en overslag van containers, droogdokken, Beneluxtunnel(s), Betuwelijn en natuurlijk de petrochemische industrie waren het gevolg. Meer bekend is Pernis misschien wel vanwege allerlei vervuilende en kankerverwerkendehavenprodukten.

Een bijprodukt uit Pernis is Beyond Lickin’. Ontstaan na jarenlange blootstelling aan kwalijke dampen, uit de verziekte en aangetaste breinen van enkele dorpelingen die, 20 jaar na hun ontluikende puberteit, zo nodig een bandje moesten beginnen.

Retrochemische Surf,  extraordinaire Rock&Roll Lo-tech Hi-fun,ideaal voor de kleine zaal, zeer goedkoop maar altijd recht uit het hart en vol op je bek.

Beach Coma

Loeiende Garageblues uit ons eigen Rotjeknor. De band is opgericht in 2013 door Sigrun Gudmundsdottir (voorheen J.C. Thomaz & the Missing Slippers) en Steffan Hofland (voorheen Manimal) omdat ze ruimte nodig hadden om hun eigen composities te laten horen. In Diego van der Heijden werd een vaste drummer gevonden. De band onderscheidt zich vooral door de kwaliteit van hun liedjes en hun goede looks.

 

Koop Tickets

Entree €15

 

vrijdag 31 oktober 2014
Rotte Zombiewalk - Vibes, RoTown, WORM, V11, Rotterdam

Op vrijdag 31 oktober (de echte dag van Halloween) slaan Vibes Live, Rotown, WORM en V11 de handen ineen en luiden gezamelijk de zombie apocalyps in.

Vanaf 19:00 uur ben je op diverse locaties (Vibes, Ro-Town, WORM en V11) welkom om je door professionele Make Up artists tot Zombie om te laten bouwen.Kosten €10.
Geef je via deze link op: http://www.tocado.com/shop/producttypes/concert_tickets/
Ben je door ons team gezombificeerd dan kom je daarna gratis binnen in Vibes, Ro-Town, WORM en op V11.
Ben je verkleed als elfje of andere lievige Disney figuren dan betaal je gewoon entree (fuck elfjes!!)

Groep 1 loopt van de kop van de Nieuwe Binnenweg via de Oude Binnenweg en de Karel Doormanstraat via de Hartmanstraat richting Witte de Withstraat.

Groep 2 loopt van de Boomgaardsstraat (voor WORM) via de Westblaak en de Mauritsstraat naar de Oude Binnenweg en voegt zich daar bij de groep 1

Groep 3 loopt van de Wijnkade via de steigers naar de Leuvehaven en daarvandaan de Witte de With op.

Op de hoek van de Witte de With en Hartmanstraat komen alle groepen bij elkaar

Onderweg vinden er vooraf ingestudeerde zombie horror scenes plaats. Figuranten die aan terrasjes zitten worden door zombies ‘ aangevallen’, gedeeltelijk geconsumeerd en sluiten zich daarna aan bij de zombiewalk. Passanten die niet bij ons complot horen worden door de zombies besnuffeld onder het kreunend uitroepen van brains, brains, en nadat vastgesteld is dat het hier om hersenloze passanten gaat, voorbij gelopen.
Uiteraard vraagt dit om een goede coördinatie van de participanten van onze zombiewalk. Daarvoor delen we de zombies op in groepen van hooguit 20 man. Elke groep krijgt een coördinator mee die weet welke passanten met ons complot meedoen en opgejaagd aangevallen kunnen worden. ‘Onschuldige voorbijgangers’ worden zoveel mogelijk genegeerd.
Deelnemers kunnen na de walk zelf beslissen bij welke van de aangesloten locaties te blijven om het daar georganiseerde programma te bekijken.

Artiesten pre en afterparty:
- 3 Dead Mexicans on a Skateboard (Vibes) 21:00 uur
- J.C. Thomaz & the Missing Slippers (Vibes) 22:00 uur
- The History of Apple Pie (V11) 22:00 uur
- DJ collectieven Heavy Load, gebroeders Dstrct en The Dagobah Soundsystem. (WORM) vanaf 22:00 uur
- Dead Elvis & his one man grave ( Ro-Town) 00:00 uur
- Vibes DJ’s (Vibes) van 00:00 tot 06:00 uur

 

3 Dead Mexicans on a Skateboard en JC Thomaz & the Missing Slippers brengen je vanaf 21:00 uur in de juiste grafstemming met hun geflipte Garage, Rockabilly, Punk.

 

zaterdag 22 november 2014
Mindsoul + Adeia - Lichtschip V11

Mindsoul is a band from Amersfoort, Leiden & Hilversum. (The Netherlands) With songs that contain Metal, Pop, Rock, Ambient, Ska and Reggae

ADEIA Their mix of classical, metal, avant-garde and melancholic melodies is a combination that sounds like only one band… their own.

Aanvang 22:00 uur

Entree €8

vrijdag 28 november 2014
Order Of The Emperor + I saw the Deep - Lichtschip V11

Order Of The Emperor - premium stoner rock met ex leden van o.a. Heavy Lord

I saw The Deep Heavy sci-fi rock uit Den Haag

Aanvang 22:30 uur  Entree €8

Junkyard Garage fest is aan!!
Festival met Jack Oblivian, John Schooley, Urban Junior, The Sheiks, The Anomalys, Beyond Lickin en Beach Coma. Read more >>
Rotte(rdam) Zombiewalk op 31 oktober
Be afraid, be very afraid!! Read more >>
in memoriam: John Allen
Een van de oprichters van onze stichting
  Read more >>
Chrome in Rotterdam
CHROME live op donderdag 19 juni Read more >>
Stagnation zoekt vrijwilligers
Read more >>
Stagnationshows op Lichtschip V11
Ja; die rooie Read more >>
Bang your Radio
Radioshow met Esther van Kleeff; programmeur van Stagnation Read more >>
Meer Stagnation Nights
In Waterfront  Rotterdam en De Vinger Den Haag Read more >>
Interview met Leen Steen bij de Popunie
Over ONGEHOORD; Leen's radioshow op 010FM Read more >>
Check out blogspot by Leen Steen
Read more >>